از گذشته تا دوران معاصر از حشرات به عنوان سلاحي در جنگ ها استفاده مي شد. امروزه با جاسازي قطعات فلزي خاص در بدن اين حشرات از آنها براي تصويربرداري، خبرگيري و...استفاده ميشود.
به گزارش
هفت چشمه، حشرات بيش از 350 ميليون سال است روي کره زمين زندگي مي کنند. مکانيسم بدن اين موجودات به گونه اي است که در برابر توفان، سيل، زلزله، بيماري ها و ... مقاوم هستند و قابليت اختفا و پنهان شدن دارند. در محيطهاي آب و هوايي مختلف مي توانند دوام بياورند و به سرعت و ظرف مدت کوتاهي چند برابر شده و تکثير شوند.
از گذشته تا دوران معاصر از حشرات به عنوان سلاحي در جنگ ها استفاده مي شده است. امروزه نيز حشرات ابزاري براي بيوتروريسم هستند. بيوتروريسم عبارت است از منتشر کردن عوامل بيولوژيکي يا سمي با هدف کشتن يا آسيب زدن به انسان ها، حيوانات وگياهان با قصد و نيت قبلي است.
وقتي عقرب ها بمب مي شوند
استفاده از حشرات در جنگ ها قدمتي چندين هزار ساله دارد. عجيب است اما حقيقت دارد. در زمان امپراتور روم باستان و در عهود اوليه مسيحيت، وقتي امپراتور روم به نام سيويروس به سرزمين هاي ماوراءالنهر چشم طمع دوخت، با ارتشي هزار نفري به سوي اين مناطق لشکر کشيد.
ارتش او در مسير خود با ديوار بزرگي روبه رو گشت که براي مقابله با ارتش او به سرعت بنا شده بود. افراد حاضر بر روي ديوار دسته دسته عقرب هاي سمّي و بياباني بزرگ را بر سر سربازان رومي مي ريختند و توانستند با استفاده از سم عقرب ها به صورت فيزيولوژيکي به آن ها خسارت وارد کنند و حرکت آنان را مختل سازند.
زنبورهاي سمي درون کوزه
نيش زنبور از دردناکترين نيش هايي است که انسان مي تواند بدان گزيده شود. در روم باستان از زنبور به عنوان سلاحي براي وارد آوردن خسارت فيزيولوژيکي به سربازان دشمن استفاده مي شد؛ براي نمونه، آنها قايق هاي خود را به کشتي هاي جنگي دشمن نزديک کرده و کوزه هاي محتوي زنبورهاي قاتل را به درون کشتي پرتاب مي کردند. با شکستن کوزه ها زنبورها آزاد مي شدند و عرشه کشتي را دچار تشويش و اضطراب مي کردند، به طوري که بسياري از آنها سعي مي کردند با پرتاب خود به دريا جانشان را نجات دهند. قرار دادن عسل هاي سمّي در مسير نيروهاي متخاصم نيز روش ديگر آنان براي کشتن نيروهاي دشمن به شمار مي رفت.
زنبورهاي مين ياب
امروزه زنبورها به هدف کشف مين ها و بسته هاي انفجاري با روش هاي خاصي تربيت مي شوند. شايان ذکر است که در سال هاي اخير، سگ هاي مواد ياب نيز جاي خود را به زنبورها ي مواد ياب داده اند. زنبورها امروزه ابزاري براي کشف مواد مخدر نيز به شمار مي روند.
DARPA’s Cyber Bug Project حشرات جاسوسي دارپا
امروزه با جاسازي قطعات فلزي خاص در اجزاي خاصي از بدن اين حشرات از آنها براي تصويربرداري و خبرگيري و...استفاده مي شود.
حشرات ابزار انتقال بيماري
يکي ديگر از کارکرد حشرات در جنگ ها انتقال بيماري و ميکروب است.براي مثال ژاپن در جنگ جهاني دوم از طريق کک ها، طاعون و آبله را از طريق مگس در بين ارتش دشمن اشاعه داد و در آمريکا در جنگ سرد تب زرد را از طريق پشه ها انتقال داد. در جنگ ويتنام نيز آمريکا از حشرات براي جنگ غيرعامل خود استفاده کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
انتهاي پيام/